Nieuws

Foutjes in de muziek

Ehwald Rietveldt behandelt in zijn programma diverse 'oops' momenten in de popgeschiedenis. Zoals bijvoorbeeld met de mondharmonica!


Je hoort hem vaker dan je denkt! In 'Cryin' van Aerosmith, 'Niet Of Nooit Geweest' van Acda en de Munnik, 'Miss You' van de Stones , alle nummers van Toots Thielemans en in 'Out On The Weekend' van Neil Young: De mondharmonica!

Alleen, soms heb je het als artiest maar lastig. Zingen en dan snel switchen naar je mondorgel (of gewoon harmonica zoals de Engelsen zeggen)...

Neil Young

Neem nou 'Out On The Weekend' als voorbeeld. Young begint op dit nummer van het album Harvest met een prachtige solo van zijn harmonica, zingt een paar coupletten en refreinen totdat hij rond 2 minuten zich weer opmaakt voor opnieuw een geweldige solo. Alleen dan is daar die microfoon die toch een beetje in de weg staat, en dat is nou die holle tik die je rond 2 minuten en 2 seconden hoort. Neil Young stoot vlak voor die solo met zijn harmonica tegen de microfoon aan:

Of Neil Young en de producer van Harvest Elliot Mazer (die ook voor The Who en Frank Sinatra produceerde) het nou nooit is opgevallen, of het er tijdens de montage gewoon doorheen is geglipt, wie zal het zeggen?

Dankzij hun kunnen we de mondharmonica van Neil Young in 'Out On The Weekend' in ieder geval toevoegen aan het lijstje "Foutjes in de popmuziek"!

Beluister er meer in de show van Ehwald >>

Laat een reactie achter
 
Reageer via Facebook
Facebook reacties worden niet getoond, omdat er geen toestemming is voor social media cookies.