Nieuws

Tom Petty herinnerd

Het overlijden van gitarist, zanger en frontman van The Heartbreakers brak op maandagavond.

Nadat zijn levenloze lichaam werd aangetroffen is zonder succes geprobeerd de artiest te reanimeren. Rond 22:30 Nederlandse tijd werd het nieuws van zijn dood wereldwijd aangekondigd, maar bleek aanvankelijk voorbarig.

 

  

 

 

 

Rock & roll

In 1978 braken Tom Petty & The Heartbreakers door dankzij klassiekers als 'Refugee', 'A Face In The Crowd', 'Into The Great Wide Open' en 'Mary Jane's Last Dance'.

Petty kenmerkte zich al snel door zijn relaxte stem en gitaarspel. Ook produceerde hij voor artiesten en nam o.a. duetten op met Stevie Nicks. In The Traveling Wilburys vormde Petty met Roy Orbison, Jeff Lynne, Bob Dylan en George Harrison een van de eerste 'supergroups'.

Onlangs rondde Petty een serie concerten in Amerika af ter ere van het 40 jarig bestaan van Tom Petty And The Heartbreakers.

Tributes

Verschillende artiesten reageerden op het nieuws, zowel in tekst als beeld of met muziek:

Reacties (2)
5 okt 2017 8:50 Marcel
Waarom wordt bij opsomming Traveling Wilburys altijd Jeff Lynne vergeten? :( En de genoemde klassiekers zijn grotendeels van ver na 1978... Niettemin: Een heel groot verlies....
2 okt 2017 23:19 Anneke van Leeuwen
Niet te bevatten dat Tom Petty er niet meer is, ik heb het nieuws nog maar enkele minuten geleden gehoord. Tom Petty was voor mij een bonus held naast David Bowie. Hij laat een prachtig oeuvre na. Rust zacht Tom. Vergeten doen wij hem nooit.
Laat een reactie achter
 
Reageer via Facebook
Facebook reacties worden niet getoond, omdat er geen toestemming is voor social media cookies.